Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- منابع خبری از کشته شدن و مرگ مشکوک یک افسر بلندپایه ارتش آمریکا در بغداد پایتخت عراق خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، کانال تلگرامی «صابرین نیوز» که اخبار گروه های مقاومت اسلامی را منتشر می کند، گزارش داده که صبح امروز (چهارشنبه) یک افسر بلندپایه ارتش آمریکا در بغداد کشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این رسانه زمان کشته شدن افسر آمریکایی را دو روز پیش اعلام کرده اما جزییات بیشتری از این حادثه منتشر نکرده است.
رسانه های رسمی عراق نیز تاکنون در این باره خبری منتشر نکره اند.

دیدار العامری و حلبوسی؛ دو ائتلاف شیعه و سنی عراق دعوت به آرامش کردند
«هادی العامری» رئیس ائتلاف «الفتح» عراق در دیدار با «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان سابق و ائتلاف کنونی «التقدم» عراق ضمن تاکید بر ضرورت آرامش بخشی به اوضاع کشور، ابراز اطمینان کرد که دستگاه قضایی عراق با پرونده های جاری عادلانه و با شجاعت تعامل خواهد کرد.
العامری در عصر دیروز سه شنبه در دفتر خود با الحلبوسی دیدار کرد و روسای دو ائتلاف شیعی و اهل سنت عراق بر ضرورت تلاش برای آرام کردن اوضاع تاکید کردند.
دو طرف بر این نکته توافق دارند که «مرحله فعلی عراق، تحمل تنش بیشتر را ندارد» و «باید برای مواجهه با چالش ها، همکاری و همبستگی را تقویت کرد.»
در همین حال، هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح در بیانیه ای نوشت: همگان را به آرامش رسانه ای (تنش زدایی) دعوت می کنم و امور را به دستگاه قضایی و کمیته های فنی تشکیل شده برای تعیین تکلیف حوادث اخیر شامل تعرض به معترضان مسالمت آمیز و هدف قرار دادن منزل نخست وزیر بسپارند.
العامری افزود: همه ما به دستگاه قضایی، عدالت و شجاعت آن اطمینان داریم بنابراین از همگان انتظار داریم به آرامش التزام داشته باشند زیرا اوضاع در عراق بیش از این تحمل تنش ندارد.
رئیس ائتلاف الفتح تصریح کرد: حفاظت از امنیت و ثبات، مسئولیت همه است؛ خداوند عراق و اهل آن را از حیله دشمنان حفظ کند.

طرف سومی در ماجرای ترور نخست وزیر عراق دست دارد
«قیس الخزعلی» دبیر کل جنبش «عصائب اهل الحق» در گفتگو با شبکه «الجزیره» بر این موضوع تاکید کرد که «هدف قراردادن منزل نخست وزیر به معنای هدف قراردادن حکومت عراق است.»
الخزعلی این را هم گفت که «ما نسبت به تلاش برای ترور کاظمی مشکوک هستیم و به روایت رسمی در این خصوص اطمینان نداریم».
دبیر کل عصائب اهل الحق توضیح داد: به نظر ما طرف سومی در این ماجرا دست دارد و احتمال اقدام اسرائیل با هماهنگی آمریکا وجود دارد.
قیس الخزعلی تاکید کرد: ما خواستار انجام یک تحقیق فنی و دقیق در این زمینه هستیم و اینکه ادله موجود در خصوص تلاش برای ترور کاظمی رسیدگی شود... زیرا اتهاماتی که در این زمینه زده می شود مردود است و به همین دلیل ما خواستار انجام یک تحقیق مستند هستیم.
الخزعلی بر این موضوع تاکید کرد که «قصد نداریم بدون جریان صدر، تشکیل دولت بدهیم.»
الخزعلی از بیت شیعی عراق هم فراتر رفت و گفت: واقعیت موجود این ضرورت را ایجاب می کند که همه طرف ها توافق کنند نه فقط طرف شیعی.

توافق برای تشکیل دولت جدید
جریان صدر با اعلام اینکه تحولات روزهای اخیر عراق روند تشکیل دولت را تسریع کرده است، از توافقاتی سیاسی برای تشکیل دولت جدید در عراق خبر داد.
«عصام حسین» از رهبران جریان صدر در سخنانی گفت: حوادثی که در روزهای گذشته در عراق رخ داده است به روند تشکیل دولت سرعت خواهد بخشید.
وی در عین حال تصریح کرد: تشدید تنش ها بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی و هدف قرار دادن منزل مصطفی الکاظمی، بدین معناست که برخی می خواهند عراق به سمت درگیری سوق داده شود.
عصام حسین درباره گفتگوهای مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، با دیگر گروه ها نیز گفت: تنها اعلام فراکسیون بزرگ تر پارلمان و انتخاب رئیس پارلمان باقی مانده است.
هر چند جریان صدر می گوید در نشست شب گذشته هیات چارچوب هماهنگی شیعی با سران عراق حضور نیافته است اما نمایندگان چارچوب هماهنگی احزاب شیعه عراق، شب گذشته 17 آبان 1400 در دیدار با برهم صالح رئیس جمهور، مصطفی الکاظمی نخست وزیر و فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق برای عبور کشور از بحران جاری به توافقات مهمی دست یافته اند.
دیدار و گفت وگوی نمایندگان چارچوب هماهنگی جریان های شیعی عراق شامگاه دوشنبه با حضور برهم صالح رئیس جمهور عراق، مصطفی الکاظمی نخست وزیر و فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی برگزار شد و این نشست سه موضوع اساسی را مورد بررسی و تبادل نظر قرار داد که شامل هدف قرار دادن معترضان و تظاهرات مسالمت آمیز، سوء قصد به منزل نخست وزیر عراق و اعتراض ها به نتایج انتخابات اخیر پارلمانی کشور است.
رهبران و احزاب هیات هماهنگ‌کننده‌ احزاب شیعی این جلسه‌ را در منزل «حیدر العبادی» رئیس ائتلاف «النصر» برگزار کردند و در پایان بیانیه ای در پنج بند منتشر شد.
بیانیه هیات هماهنگی گروه های شیعه عراق شامل بندهای زیر است:
1-محکومیت جنایت هدف قرار دادن تظاهرات کنندگان و تکمیل تحقیقات قضایی درباره آن و محاکمه عوامل این جنایت (تیراندازی به معترضان در مقابل دروازه منطقه سبز بغداد)
2-محکوم سازی جنایت هدف قرار دادن منزل نخست وزیر عراق، تکمیل تحقیقات درباره آن، اعزام تیم تحقیقاتی فنی ویژه شناخت همه ابعاد این جرم و سپس تحویل مسئولان این اقدام به دستگاه قضایی
3-کاهش تنش و توقف تحریک فضای رسانه ای از همه طرف ها، پاک کردن تمام جلوه های تحریک کننده (تنش زا) در خیابان ها، حرکت به سوی آرام سازی و رفع نگرانی در مردم و ارسال پیام های اطمینان بخش به شهروندان عراقی
4-جستجوی راه های قانونی برای بحران نتایج انتخابات که اعتماد را به همه طرف های بازگرداند؛ اعتمادی که شدیدا تحت تاثیر قرار گرفته است و نیز دعوت به نشست ملی برای کنکاش در راستای ایجاد راه حل های خروج از این بحران
5-همه طرف های حاضر در نشست، بر اشتیاق خود برای صلح مدنی و نیز رفع همه ایرادها بر اساس چارچوب های قانونی و سیاسی معمول تاکید کردند.
پیش از این گفته شد که جریان صدر نیز در این نشست نماینده ای خواهد داشت اما شورای سیاسی این جریان اعلام کرد هیچ فردی را به جلسه شامگاه دوشنبه چارچوب شیعی نفرستاده است.
همه این نشست ها و توافقات، چند روز پس از تیراندازی به معترضان تحصن کننده در نزدیکی دروازه منطقه سبز بغداد، کشته شدن 5 تن و زخمی شدن تعدادی از معترضان و نیز پس از سوءقصد پهپادی به منزل مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق برگزار شد؛ اتفاقاتی که گره سخت تشکیل دولت آینده عراق را کورتر از پیش کرده بود.

دیدار سردار قاآنی با الحلبوسی و رهبران سنی در بغداد
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، در سومین روز سفرش به عراق با شماری از رهبران سنی این کشور دیدار کرد. او امروز نیز عازم اقلیم کردستان خواهد شد.
به گزارش العالم، سردار "اسماعیل قاآنی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، امروز- چهارشنبه- با "محمد الحلبوسی" رئیس ائتلاف سنی "تقدم" و شماری از رهبران سیاسی اهل سنت عراق در بغداد دیدار کرد.
بر اساس این گزارش، سردار قاآنی سپاه، روز گذشته نیز با "برهم صالح" رئیس‌جمهور، "مصطفی الکاظمی" نخست‌وزیر و شماری از مقامات سیاسی و رهبران گروه‌های مقاومت دیدار کرد. او در این دیدارها تاکید کرد که عراق نیاز به ثبات و حفظ وحدت داخلی دارد و لازم است تا از هرگونه اقدامی که امنیت عراق را تهدید می‌کند، دوری شود.
سفیر ایران در بغداد، روز گذشته در گفت‌وگو با العالم تصریح کرد که سردار قاآنی طی نشست‌هایش در بغداد، همه طرف‌های عراقی را به آرامش و همکاری فراخواند.
خبرنگار العالم در عراق همچنین اعلام کرد که سردار قاآنی، امروز عازم اقلیم کردستان عراق خواهد شد و با رهبران عراق دیدار خواهد کرد.

العامری: اجازه دخالت در نتایج انتخابات را نمی دهیم
هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق در دیدار با علی رضا غونای سفیر ترکیه در عراق با وی درباره روابط تاریخی دو کشور، ضرورت تقویت روابط، حل اختلافات و همکاری امنیتی گفت وگو کرد.
دفتر العامری با صدور بیانیه ای اعلام کرد: طرفین در این دیدار بر ضرورت توسعه روابط تجاری میان دو کشور و افزایش سرمایه گذاری برای ایجاد فرصت های شغلی تاکید کردند.
العامری گفت که عراق به تلاش برای اخراج نیروهای بیگانه بر اساس قانون اساسی ادامه می دهد و همزمان اجازه نمی دهد هیچ خطری از سوی گروه های مسلح، امنیت کشورهای همسایه را تهدید کند.
وی تاکید کرد که نیروهای سیاسی معترض به نتایج انتخابات عراق شکایت های خود را مطرح کرده اند و ما به هیچ طرف خارجی اجازه دخالت در نتایج انتخابات و امور داخلی کشورمان را نمی دهیم.

تلاش آمریکا برای بر هم زدن اوضاع عراق
ناظران می‌گویند تلاش ناکم برای سوء‌قصد به جان مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق در این برهه زمانی سوالات بسیاری ایجاد کرده است.
ناظران سیاسی می‌گویند، تلاش برای ترور مصطفی الکاظمی اندکی بعد از انتخابات پارلمانی انجام شد؛ انتخاباتی که با اعتراضات گسترده به نتایج آن از سوی برخی گروه‌های سیاسی همراه شد و تظاهرات مردمی نیز در اعتراض به ان برگزار شده است.
به گزارش شبکه العالم، ناظران سیاسی افزودند، شاید تلاش برای ترور الکاظمی بخشی از اعتراضات به نتایج انتخابات باشد اما وقتی به صورت واقع‌گرایانه به این موضوع نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که آمریکا تصمیم خود برای خارج کردن نیروهای رزمی‌اش از عراق را بعد از قطعنامه پارلمان عراق یعنی ضرورت اخراج نیروهای خارجی از این کشور، اتخاذ کرد و از سوی دیگر، عراق موفق شد طرح آمریکا برای بهره‌برداری از تروریسم در عراق و حتی سوریه را ناکام بگذارد و فتنه‌های داخلی را در نطفه خفه کند. در سایه چنین تحولاتی، توطئه ترور نخست‌وزیر عراق پیاده شد تا کارت‌ها بار دیگر دگرگون شد و نوعی فتنه داخلی در کشور ایجاد شود و در نتیجه آن، آمریکا از تصمیم عقب‌نشینی اجباری از عراق منصرف شود.
مسئولان سیاسی بر این عقده‌اند، عراق تحت فشار تنش‌های بین‌المللی است؛ چرا که آمریکا تلاش می‌کند صحنه سیاسی و امنیتی و تمام ارکان دولت عراق را رهبری کند.
این کارشناسان با اشاره به مداخلات خارجی در کلیت انتخابات پارلمانی اخیر در عراق، عنوان کردند که عراقی‌ها این انتخابات را یک فرآیند طبیعی برای رای‌گیری و انتخابات نامزدها نمی‌دانند بلکه آن را آغاز توطئه‌ای بزرگ‌تر می‌دانند که از طریق آن کنترل عملیات سیاسی را به شکلی بهتر و با دور کردن شخصیت‌های و فراکسیون‌های سیاسی تحت حمایت الحشد الشعبی، در دست بگیرند.
به عقیده کارشناسان، شواهد بسیاری وجود دارد که آمریکا و برخی کشورهای عربی خلیج‌فارس روند انتخابات پارلمانی را به شکل واضحی تغییر داده‌اند که در نتیجه آن، برخی احزاب و نیروهای شیعی به نتایج انتخابات معترض و بازشماری دستی آن را خواستار شدند.
کارشناسان سیاسی افزود، جمهوری اسلامی ایران فقط کشور همسایهِ عراق نیست بلکه ملت‌های ایران و عراق پیوندهای تاریخی زیادی دارند و غیرممکن است و لذا غیرممکن است که همپیمانان ایران در عراق شکست بخورد. آمریکا با شایعه‌سازی علیه این همپیمانان از جمله گروه‌های مقاومت نمی‌تواند آنها را شکست بدهد لذا آمریکا به تنش‌آفرینی در روابط تهران و بغداد متوسل شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تحولات عراق نتایج انتخابات تلاش برای ترور منزل نخست وزیر نخست وزیر عراق مصطفی الکاظمی هدف قرار دادن دستگاه قضایی رئیس ائتلاف سردار قاآنی تشکیل دولت همه طرف ها دادن منزل جریان صدر گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۰۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو

دریافت 2 MB

به گزارش همشهری آنلاین، آسمان عراق، عمدتا در استان های میانی و جنوبی، تحت تاثیر موج «آفریقایی» توفان گرد و غبار، به رنگ نارنجی درآمد. این اولین بار است که در عراق از موج آفریقایی، به عنوان یک پدیده جوی نام برده می شود.

تاکنون استان های بغداد، بابل، نجف، کربلا و الانبار شدیدترین وضعیت را در مواجهه با توفان گرد و غبار موسوم به موج آفریقایی داشته اند.

فرودگاه های بین المللی بغداد و نجف اشرف هم اعلام کردند پروازها را تا پایان توفان به علت محدودیت دید افقی متوقف کرده اند.

از برخی مناطق عراق هم وقوع چند تصادف رانندگی به دلیل محدودیت دید گزارش شده است.

منابع بیمارستانی از بستری شدن دهها شهروند در بیمارستان های بغداد پایتخت عراق به دلیل عوارض ناشی از تنگی نفس و مشکلات تنفسی بر اثر استنشاق ریزگردها خبر دادند.

وزارت بهداشت عراق نیز وضعیت فوق العاده اعلام کرده است و منابع عراقی می گویند پرسنل بیمارستان ها برای خدمات دهی اورژانسی و موثرتر به بیماران تنفسی به حالت آماده باش درآمده اند.

دید افقی در بغداد پایتخت عراق به کمتر از ۵۰۰ متر رسیده است.

کد خبر 848352 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم طوفان حوادث جهان عراق

دیگر خبرها

  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه