Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه با اشاره به وضعیت سیاسی عراق و موانع تشکیل دولت در این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: شرایط حاکم بر اتمسفر سیاسی عراق با توجه به تأخیر تشکیل دولت و مشخص نشدن نخست‌وزیر و رئیس‌جمهوری این کشور دارای فراز و فرودهای زیادی است. برخی از جریان‌های سیاسی این کشور با توسل به غرب و سفارتخانه‌های آنها در بغداد سعی کردند تا یک سناریو با درون‌مایه برهم زدن آرامش بغداد را اجرایی کنند و در این میان چالش‌های زیادی مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأخیر در معرفی نخست‌وزیر و رییس‌جمهور عراق به نوعی زیر سایه سفارتخانه انجام شد و حالا به نحوی جلو رفته است که نشان می‌دهد اوضاع تا حدی به هم ریخته است. در این میان تعطیلات طولانی‌مدت پارلمان عراق و پس از آن استعفای فراکسیون صدر و سپس تعطیلات عید قربان همگی باعث شد تا روند تشکیل دولت با پستی و بلندی‌های مشخصی روبه‌رو شود اما به نظرم طی روزهای آینده روند رایزنی‌ها مجددا آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: در این بین اختلاف میان کردها به خصوص اختلافات دو حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان به نوعی باعث شده تا انتخاب رییس جمهور با موانعی روبه‌رو شود و به همین دلیل معتقدم که باید مسایل سیاسی در کنار سایر مسائل پیگیری شود. توجه داشته باشید که تمرکز پیش از حد بر سیاست عراق موجب می‌شود که بحث اقتصاد به حاشیه برود؛ به خصوص آنکه بغداد ظرفیت‌های بسیار خوبی برای مبادلات تجاری  با همسایگان دارد و باید در خلال حل و فصل مشکلات سیاسی به تقویت بنیه اقتصادی این کشور هم توجه شود. در این بین چارچوب هماهنگی شیعیان عراق به دنبال آن است که بتواند اوضاع را سروسامان بدهد و وحدت میان ساختار سیاسی عراق را مجدداً تقویت کند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: یکی از موفقیت‌های چارچوب هماهنگی شیعیان عراق جلوگیری از پیاده‌سازی سناریوهای غرب بود که به نظرم توانستند با راهبرد مشخص اوضاع را به کنترل خود درآورند و بدون شک این موفقیت، مسئولیت‌آفرین خواهد بود. آنچه که از این جریان انتظار می‌رود این است که در شرایط فعلی عراق باید هر سه طیف سیاسی اعم از کردها، اهل تسنن و شیعیان را گرد هم بیاورند تا بتوانند اوضاع را کنترل و به سرمنزل مقصود برسانند. به نظر می‌رسد که چارچوب هماهنگی شیعیان عراق تمام تلاش خود را برای یک حکومت توافقی به کار بسته‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی تصور می‌کنند که می‌توانند در خیابان‌های بغداد تکلیف سیاسی عراق را مشخص کنند اما واقعیت خلاف این را به اثبات رسانده است. این اردوکشی‌ها می‌تواند عامل ضدامنیت شود؛ به گونه‌ای که در سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ دیدیم که هرگونه اقدام خیابانی باعث ضربه زدن به جریان زندگی مردم شد و فضایی را به وجود آورد که برخی از سوءاستفاده‌گران و تروریست‌ها دست به اقدام‌های رادیکال زدند. از این منظر ادامه این مطالبه‌گری‌های خیابانی علاوه بر تبعات امنیتی و سیاسی می‌تواند خروجی منفی و رادیکال اجتماعی و به خصوص اقتصادی برای مردم عراق داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پارلمان عراق عراق کردهای عراق اهل تسنن عراق چارچوب هماهنگی شیعیان عراق شیعیان عراق سیاسی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۱۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته

 رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری ۵ استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌نماید. 

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند. 

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد. 

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را خاطرنشان کرد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد. 

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

 وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند.

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد. 

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است.

در این دیدار اثیر ثامن منعم؛ مدیر حقوقی و امور گمرکی‌ و احمد عباس موسی؛ مدیر بخش فنی هیات گذرگاههای مرزی عراق و سامی جابر معاون سفیر عراق در ایران نیز حضور داشتند.

این گزارش می افزاید، در این دیدار ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران، مهدی معینیان؛ مشاور رئیس کل گمرک ایران و مدیر کل حراست و امور انتظامی، مرتضی خودسیانی؛ سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک، بهروز قره‌بیگی؛ ناظر گمرکات استان خوزستان و مدیر کل گمرک اهواز و محمود حسینی؛ معاون مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران نیز از طرف هیات ایرانی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • آسمان عراق نارنجی شد | ویدئو
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است